Skägg modification T minus 30 min


Vänta va. Ja det är bara jag som försöker vara lite rolig. I ett tidigare inlägg skrev jag om hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att orka rädda planeten. Nu ska vi gå lite mer på djupet på det som jag bra snuddade vid tidigare.

Ögonen är själens spegel och dom behöver sitta i en smidig och följsam ram. Detta är alltså mitt försök att prata om ansiktet. Pigga och alerta ögon i ett trött oljigt ansikte med ett stort och buskigt skägg kan ta udden av energin du vill förmedla.

Om du ber någon att beskriva utseendet på en person som kämpar för miljön blir beskrivningen antagligen väldigt stereotypisk. Jag bestämde mig tidigt att jag inte ska falla in i det facket för att inte hälla vatten på någons kvarn.

Hitta rätt skägg och hårstylist

Där jag bor finns det ungefär hur många frisörer och barberare som helst. Den ena dyrare än den andra. Jag är uppväxt med att mina föräldrar klipper mitt hår och att jag har tagit hand om mitt skägg efter min bästa förmåga. Skägget har aldrig varit en fråga om vara eller inte vara. Mina anlag grundar för ett stort och kraftigt skogshuggarskägg, men jag vill som sagt inte in i något fack. Jag bestämde mig tidigt att jag vill sticka ut och att hålla mig så långt bort som möjligt från stereotyp utseendet och har valt en klassisk och dressad look. Det är ett utseende som jag trivs väldigt bra i och som gör mig väldigt bekväm. Jag kan känna mig självsäker och energin jag får av detta hjälper mig att kämpa vidare för ”earth modification” eller jodens modifikation som jag säger också.

För att kunna hålla denna linjen har jag hittat en fantastisk barberare som tar hand om det jag skälv inte skulle klara av. Han är inte bara prismässigt bra utan har en finess och kunskap jag fascineras av. Här har jag fått insikter och kunskaper som jag inte hade kunnat hitta själv. Här får jag höra livsberättelser som är helt fantastiska. Berättelser om hur människor har förändrat sina liv från moll till dur och hur man hittar sig själv till och vilka produkter man ska använda och undvika. Tidigare kände jag till exempel inte till att det fanns skäggolja och ansiktstvätt för män. Små detaljer som tar det till nästa nivå.

Det är dom små detaljerna som gör att du vinner

Om du någon gång varit involverad i tävlingsmoment är det ofta man hör kommentarer som att ”Det är dom små detaljerna som avgör”, och det är precis så jag tänker. För att hålla energinivåerna uppe ser jag till att jag har det jag behöver till min stil som jag är bekväm med.

Om man tänker att motsatsen är att gå runt i kläder man inte tycker om eller att ha en frisyr som man skäms för så blir alternativet ganska självklart enligt mig. Testa gärna detta tankesättet någongång och se om det även gör skillnad för dig på samma sätt som det har gjort för mig.

Skäggolja är pricken över i

Begreppet pricken över i tog tid för mig innan jag faktiskt förstod på riktigt. Innerbörden har jag alltid greppat men jag har aldrig känt, wow, detta var pricken över i. För att använda ett haltande exempel menar många att kolasås på glass är pricken över i. Jag kan bara se det som ett tillbehör men inte mer än så.

Dagen då min barberare introducerade skäggoljan trillade poletten ner. Jag var klar, skägget och håret var ”on point”. Vi hade pratat om att jag tycker skägget och huden känns torrt och kliande. Jag hade sedan en tid tillbaka slutat med min egna metod med eucalyptus och olivolja. Han tipsade mig att börja använda en ansiktstvätt och en skäggolja som återfuktar och vårdar. Jag har aldrig varit främmande för att testa nya saker så jag gjorde snabbt slag i saken.

Jag beställde hem produkterna som han tipsade om och redan efter första användningen var jag fast. Olivoljan som jag tidigare har använt har en tendens att klabba och lukta på ett svårt sätt. Jag beställde en skäggolja som hade en touch av lakrits som gjorde hela känslan ännu bättre.

Som jag berättade i mitt tidigare inlägg rör jag mig, precis som alla andra, i miljöer med smog och föroreningar i luften. När jag nu vårdar mitt ansikte och händer är huden mycket mer motståndskraftig och när jag sedan tvättar av mig på kvällarna märker jag att huden inte har blivit lika utsatt som tidigare. Om detta är min egna sanning eller inte vågar jag inte säga men känslan jag känner är helt rätt.

Utseende 2.0 ger mig mer energi

Det är efter den här upptäckten som jag har kommit fram till att jag måste ta hand om mig själv på ett hållbart sätt, inifrån och ut. Kroppens insida och min utsida, mitt utseende. Det ska inte bara vara hållbart för planeten jorden utan också för mig själv. Tiden jag sparar på att inte sätta ihop egna blandningar kan jag nu tillägna jordens modifikation. Det är det som är det viktigaste och man får absolut inte glömma bort det. Känner man sig frisk och full av energi kommer man kunna ta det arbetet ett steg längre. Behöver man hjälp av andra människor som en barberare eller produkter som skäggolja, ansiktstvätt eller en vanlig lotion menar jag att man ska ta den hjälpen. När energin ändå inte räcker till åker kaffemuggen fram. Då tar jag fram kvarnen och maler ner bönorna och tillreder mig en energifylld mugg med gott kaffe.

Delar du min uppfattning eller hur ser du på förhållandet mellan miljön och din kropps välmående. Dela gärna med dig av dina erfarenheter och insikter. Tillsammans är vi starka. Ingen kan göra allt men om vi tillsammans hjälps åt kan vi absolut göra något.